Tällä viikolla avattiin sitten omien reenauksien lisäksi ohjattujen treenien treenikausi. Allun kanssa aloitimme jatkokurssi ykkösen ja hieman kauhun sekaisin tuntein menin sinne, koska emme ole Allun kanssa olleet vuoteen minkäänlaisissa ryhmissä. Eka harjoitus siellä oli viiden esteen hyppysarja ja mitä tekee Allu. Loikkii kaikki viisi estettä kun annan sille luvan lähteä liikkeelle! Kurssin vetäjä totesi, että olette tainneet tätä hieman harjoitella, johon jouduin toteamaan että no way, parin esteen sarjaa ollaan vaan menty :) No, toinen harjoitus oli sitten sellainen radanomainen harjoitus, jossa esteen u:n muodossa; pussi, hyppy, hyppy, putki mutkalla, hyppy ja rengas. Allu tuli pussin yhtään epäröimättä, mutta sitten hypyille saaminen tuotti ongelmia. Kokeilimme vaikka mitä, mutta Allu seurasi jostain syystä minun jalkoja ohi esteen. Lopulta saimme Allun menemään hypyn ja putken, ja siihen lopetimme, koska pikkuherra kävi sen verran kuumana, ettei harjoittelusta tullut enää mitään. Allu nimittäin kävi juoksemassa jo välillä kunniakierroksen toisten koirien luona, palasi kyllä luokseni heti kun pyysin. Keppejä teimme näiden kahden harjoituksen välillä, ja ne sujui Allulta ok. Kiinni se on todella paljon minun nakkikädessä, mutta pikkuhiljaa edetään. Allu kuitenkin hakee jo keppivälejä :) Mutta on ihan haastavaa ohjata tuota kuuroa pikku riiviötä, sille kun et huuda perään, jos se päättää tehdä jotain muuta. Mutta treenit jatkuvat ja odotan, että Allu hoksaisi sen, että agility on maailman paras asia!

Elmon kanssa meillä alkoi myös ohjatut treenit puolen vuoden harjoittelutauon jälkeen. Paniikissa katselin kun ryhmämme vetäjä alkoi rakentamaan 19 esteen rataharjoitusta. Paniikissa sen takia, että oma kuntoni on edelleen heikohko ja Elmo kävi aika kuumana kentän laidalla. Olin varma että se vaan hyppii ja pomppii ja loikkii ja karkailee, mutta.. Teimme radan ensin kahdessa erässä ja minä jaksoin juosta yllättävän hyvin ja Elmo liikkui kuin unelma!!!! Se kuunteli ja malttoi kontakteilla odottaa ja löysi myös erittäin vaikean keppikulman :D Ihan huippua oli! Lopuksi menimme vielä koko radan kokonaisuudessaan, ja koska suoritus meni meille täydellisesti, lopetimme treenit siihen.Tuli ihan kisainto, kun treenit meni näin hyvin. Nyt on vielä huominen aikaa miettiä ilmoitanko meidän oman seuran kisoihin, jotka olis 23.5.09 :) 

Sen tajusin taas näissä treeneissä, että mun pitää vaan luottaa koiriini, Elmoon varsinkin. Se mun epävarmuus vaan tekee hallaa kentällä ollessa, mutta en voi sille mitään, et mietin kaikkee tyyliin "jos se nyt karkaa kentältä tai jos se vaan haukkuu ja käy ylikierroksilla". Kai se tulee taas reenauksen kautta se varmuus tähän hommaan, varsinkin Allun kohdalla.