Elmon viikonlopun toinen koetus oli luonnetesti Maaningan Haukkumajalla. Tuomarina Jorma Kerkkä ja Lea Kilpeläinen. Tässä tulokset
Toimintakyky              -1 pieni
Terävyys                     +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu              +1 pieni
Taisteluhalu                 -1 pieni
Hermorakenne            +1 hieman rauhaton
Temperamentti            -1a häiritsevän vilkas
Kovuus                       +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys       +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukaisupelottomuus   ++ laukaisukokematon

Yllättävää oli se, että Elmo ei suostunut leikkimään vetoleikkiä, mikä on kotona yksi suosituimmista leikeistä. Kotona saa Elmoa roikottaa lelusta, ei varmana päästä irti. Nyt herra kyllä kiinnostui kepistä ja lelusta, mutta ei sitten ottanut kunnolla kiinni. Elmolla oli kyllä todella kuuma heti testiä aloitettaessa, liekkö sillä ollut vaikutusta?!

Elmo oli sitä mieltä, että vieköön uhkaava mies mamman mukanaan. Elmo ei puolustanut minua raivokkaasti, tyytyi haukkumaan hieman. Mies sai huoletta tulla mamma luokse. Myös sitten kun Elmo jätettiin seinään kiinni, ja uhkaava henkilä tuli kohti, kiinnosti Elmoa enemmän minne se mamma meni ja miten se kehtasi jättää minut tänne. Eli ei oikein reagoinut uhkaavaan henkilöön.

Pimeästä huoneesta mamman etsiminen ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia, eikä myöskään tynnyrin kolina ja säkin yhtäkkinen nouseminen maasta. Säkkiä ja tynnyriä toki Elmeri säikähti, mutta halusi innokkaasti sitten mennä tutkimaan niitä. Kelkkaolio oli taasen Elmolle ihan kauhean jännittävä, sille piti murista ja haukkua aika kauan ennen kuin rohkaistui menemään lähelle. Sitten sitä ei rauhaan meinattu jättääkään ennen kuin se vietiin takaisin piiloon. Ensimmäiseen laukaukseen Elmo reagoi laskemalla hännän vaakatasoon, kahteen seuraavaan ei oikeastaan reagointia tullutkaan.

Yhteispisteet oli siis 35 eli saamme uusia testin joskus jos haluamme. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus, vaikka ei nyt kauhean suuria yllätyksiä Elmon luonteesta tullutkaan. Nuo kommentit "hieman rauhaton ja häiritsevän vilkas" ovat kyllä juuri Elmoa itseään, adhd-koira siis. Agilityryhmämme ohjaajat olivat seuraamassa sattumalta testiä ja yhtyivät kommentteihin. Elmo päätti pisteiden kertomisen jälkeen näyttää tuomarille mitä mieltä testistä oli ja yritti pissata ja onnistuikin osittain pissaamaan tuomarin jaloille..

Kaikkinensa ollut Elmon kannalta touhukas viikonloppu, nyt Elmo makaakin sängyllä nukuksissa. Allua on myös väsyttänyt matkaaminen ja uusien paikkojen tutkiminen, joten tässä huushollissa ei normaalia menoa ole tänään nähty. Keskiviikkona olisi sitten seuran Huppeleiden aika, katsotaan kisaammeko sekä mölliluokan että kisaavien radan vai tyydymmekö vain yhteen rataan. Alkuviikko näyttää mikä on sekä mamman että koiran fiilis!