Allu pääsi yskimisensä vuoksi tänään mamman mukaan töihin. Elmo meni Elvis-veljen luokse kylään työpäivän ajaksi. Elmolla olikin ollut jo tosi kova ikävä Elkurelkkua ja tämän mammaa. Allu viihtyi mamman työpaikalla yllättävän hyvin, alkuun piti sählätä mamman työkaverin kanssa, mutta pian asettui poika aloilleen. Yskimistä oli jonkin verran sisälläkin, mutta aamu-ulkoilun yskimiseen verrattuna se oli pientä. Puolilta päivin mamman piti lähteä tutustumaan paja-toimintaan, ja Allu pääsi vierailulle mukaan. Oikein mallikaasti sujui vierailu Allulta, vaikka välillä meinasi akkojen jorinat hieman unettaa =)

Pajalta pois tullessa mamma huomasi Allun pissassa hieman verta, joten Allu joutui työpäivän keskeyttämään ja lähtemään eläinlääkäriin. Onneksi tutussa paikassa oli vielä yksi aika tälle päivälle jäljellä. Pissanäytteen mamma sai otettua eläinlääkäriaseman pihassa ja niinhän se oli, että Allulla on pissatulehdus. Allu sai 10 päivän antibioottikuurin  siihen ja kuulemma se yskäänkin auttaa. Kontrollipissanäyte pitää sitten viedä tutkittavaksi viikko kuurin lopumisesta. Allu oli innoissaan eläinlääkärin Muusa-"tappijalasta", mutta vanha rouva laittoi nuoren uroon aisoihin. Eläinlääkäri halusi testata, onko Allu miten toipilas leikittämällä sitä oman koiransa kanssa...Yskästä ell sanoi, että se menee yleensä ohitse ilman lääkkeitä eikä ollut huolissaan yskästä sen enempää, koska sydänäänet ja keuhkot olivat normaalit. Eläinlääkäri kertoi, ettei Kuopion seudulla ole ollut kennelyskää kymmeneen vuoteen ennen tätä talvea. Sanoi, että nelosrokotteella on hyvin pystytty karsimaan tautia, mutta jostain se on nyt taas tullut. Eikähän rokote kaikkia kennelyskän versioita vastaan ole.

Ensimmäisen antibiootin Allu sai heti kotiuduttuamme, ja liekkö sen vaikutusta ettei poika ole yskinyt yhtään. Voikohan se ihan noin nopeaan vaikuttaa?!?! Juuri tulimme ulkoilemasta, ja Allussa ei ollut merkkiäkään eilisestä tai aamullisesta yskimisestä. Menohaluja olisi ollut enemmän kuin mamma niitä Allulle salli =) Nyt toivotaan, että taudit menee näin ohitse, eikä muita toimenpiteitä tarvita!