Moikka moi vaan kaikille!

Tässä blogissa seikkailee siispä kaksi Parsonherraa; Elmo ja Allu. Elmo,Ja-Cami's Eagle, (s. 11.9.04) on mamman ensimmäinen koira ikinä ja olisihan sitä helpommallakin tapauksella voinut aloittaa =) Elmo on maailman ihanin koira, mutta jääräpäisyys on sitä luokkaa, että välillä on joutunut kokeilemaan kikkaa jos toistakin saadakseen herran toimimaan. Mutta onneksi mammakin on jääräpäistä sorttia, ja mittelöissä on Elmo joutunut taipumaan. Elmo rakastaa herkkuja ja on siksi siispä toisaalta todella helppo koulutettava. Mutta ilman namia ja kunnon palkkaa on turha yrittää saada Elmoa tekemään yhtään mitään. Elmon lempitouhuihin kuuluu agility, jossa tarkoituksena on aloittaa kisaaminen tänä kesänä. Muita lempipuuhia on käpyjen ja keppien etsiminen, talvella saman asian ajaa lumipallot. Uiminen on myös Elmosta ihan huippua, kesällä ei vedestä tätä koiraa meinaa pois saada! Kettua olemme käyneet moikkaamassa keinoluolalla säännöllisen epäsäännöllisesti, Elmosta löytyy piru kun ketun haistaa! Käymme Elmon kanssa myös satunnaisesti näyttelyissä, saalina on tähän mennessä yksi serti ja cacib. Tokoa kokeilimme, mutta se ei ollut Elmon eikä mamman mielestä se meidän juttu, joten treenaamme kotona lähinnä perusjuttuja mitä tarvitsee arkielämässä.

Allu, Gwragged Annwn Alaska (s. 1.3.2007) on vasta yhdentoista viikon ikäinen, joten Allun kanssa lähinnä opettelemme elämää tässä vaiheessa. Kuitenkin samat harrastukset on tarkoitus aloittaa Allunkin kanssa kuin Elmolla, mutta kaikki aikanaan. Omat haasteensa Allun kanssa toimimiseen tuo Allun kuurous, mutta hyvin kaveri hakee kontaktia, joten hyvään suuntaan ollaan menossa =) Allusta löytyy myös luonnetta, Elmoa kiusaa sen minkä ehtii päivät pitkät ja Elmo yllättävän pitkäpinnaisesti Allua kestää. Mutta tietty raja kun tulee Elmolla vastaan, on pentu pian ojennuksessa! Allu on hyvin rohkea pentu, isotkaan koirat ei ulkona pelota, vaan haistamassa on käytävä jos vaan mamma antaa luvan siihen. Allu on hurmannut kulmakunnan ihmiset, ja ulkoilu ei onnistu ilman että joku tulee Allua paijjaamaan. Jäämme innolla odottamaan mitä tästä kaverista vielä tuleekaan!

Elmon ja Allun lempparikavereihin kuuluu ehdottomasti Elmon veli Elvis sekä Kuopion aktiivi Parsonlenkkeilijät Romeo, Vilma ja Mona.  Rita on myös Elmon lempparityttöjä, jota tapaamme silloin tällöin lenkin merkeissä. Vanha neiti Nellaa Elmo härnää, kun satumme kohtaamaan. Nella-neiti olisi mieluummin rauhassa ja ilman härnääviä poikia, mutta sietää kuitenkin pienissä erissä näitäkin kahta kaverusta =)

Mammana näille koiruuksille toimii 26-vuotias sosiaalityöntekijä, Henskiksi voitte kutsua. Vierailevana isäntänä koirille toimii Miika-poika, joka opiskelujensa vuoksi asuu toisessa kaupungissa. Temmellyspaikkana tällä laumalla on Kuopio-Siilinjärvi alue, välillä myös piipahdamme Pohjois-Pohjanmaalla Pattijoen kylässä.

Tässäpä tärkeimmät tiedot meistä, lisää saa kysyä ja kiitos kun vierailitte blogissamme!

Ps. Alla kuva Elmosta, Allun kuvan lisään kun saan ne siirrettyä koneelle!

591845.jpg