Perjantai-aamuna starttasimme Allupallun, Tuikun, Sarin ja ihanaisen Kertun kanssa auton Helsinkiä kohti. Matka sujui oikein mukavasti, Kerttu ja Allupallu matkustivat samassa kopissa ja alun riekkumisen jälkeen, nukkuivat pienen Parsonit melkein Helsinkiin asti. Ennen pääkaupunkiseutua lenkkeilimme Kuortissa ja Ikean pihalla pääsivät koiruudet hieman juoksentelemaan narussa.Ikea oli toinen Helsingin reissumme päämääristä =) Yöpaikkassa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita Allun ja Kertun näyttäessä Parsonien parhaat puolet. Matot oli rullalla ja meteli välillä melkoinen, kun piti toiselle leikisti äristä ja murista. Voi sitä leikin riemua! Yöunille sentäs malttoivat rauhoittua, vaikka Allun piti välilä käydä tarkistamassa, että kukas nainen se mamman viereen on tullut nukkumaan..

Aamuhämärissä suuntasimme Messukeskukseen, jonne osasimme suunnistaa erinomaisesti ja parkkikin löytyi siihen aikaan vielä helposti. Mamman jännitys alkoi kohoamaan kokoa ajan korkeammalle ja korkeammalle, kun arvostelun hetki läheni. Tuomarina näyttelyssä oli hollantilainen Hans van der Berg. Kerttu-neiti pyörähti kuitenkin ennen Allupallua kehässä ja oli narttupentujen toinen. Kertun blogista voi varmaan piakkoin lukea Kertun arvostelun.

Allupallu ei halunnut oikein esiintyä tuomarille, vaikka harjoittelu on sujunut todella hyvin. Tuloksena Allulla EH ja seuraavanlainen arvostelu:
"Up to size. Very good in type. At the moment a bit long in body. Nice head. Ear carriage should be better. Nice eyes. Strong muzzle. Needs more for chest. Good body. Good coat texture. Presentation could be better. Very good mover."

Paljon oli Parsoneita, mutta tuomarilla oli selkeä käsitys mitä haki, joten arvosteli jokaisen napakasti eikä arvostelu venynyt turhan pitkäksi. Oli oikein mukavaa nähdä vanhoja tuttuja kehän laidalla ja tehdä uusia tuttavuuksia. Erityisen mukavaa oli sekä Allusta että mammasta nähdä Allun kasvattajaa Taijaa. Taija voitti kasvattajaluokan ollen Parsoneiden ROP-kasvattaja, onnea!

Kotimatka sujui koirien osalta nukkuen, ihmiset olivat sitten senkin edestä levottomia.. Kiitokset Tuikulle ja Sarille mahtavasta reissusta, ensi vuonna uudestaan! Ja mites tämä sanotaan viittomakielellä tai ameriikaksi =)